Cor en Tommy nieuw tandemkoppel - Leeuwentandem: stichting visueel beperkte wielrenners

0

Sinds kort is de Leeuwentandem weer compleet! Cor heeft een nieuwe stoker gevonden die nu bij hem achterop de tandemfiets stapt. Tommy is 25 jaar oud en woont in Arnhem. Op zijn 13e is bij Tommy de progressieve oogaandoening ziekte van Stargard gediagnosticeerd. Op dit moment heeft Tommy nog 1% zicht. Door deze beperking fiets Tommy zijn wielerwedstrijden op een racetandem.

Op de talentendag van NOC*NSF van 2014 is Tommy gescout door de bondscoach aangepast wielrennen Eelke van der Wal (https://youtu.be/TJRtVDboYp4). Eelke was heel positief en wilde Tommy graag bij selectie hebben. Het mooie van tandemwielrennen is het team aspect, je fietst samen met een valide renner. 

Tommy is opgegroeid in het Brabantse Zeeland. In deze periode heeft hij ambulante begeleiding gehad van Visio Grave. Mede hierdoor kon hij zijn diploma halen. De aankomende periode gaan Cor en Tommy zich voorbereiden op de wereldbekers in Maniago en Oostende. Hiervoor zijn ze geselecteerd door bondscoach Eelke van der Wal.

This Campaign has ended. No more pledges can be made.