Nieuws van de Leeuwentandem

3

Veiling voor Stichting Visueel Beperkte Wielrenners

Zaterdag 25 november is de Race & MTB show van Marco Kristalijn van Jan de Jonge Fietsen in Zierikzee. Onze stichting Visueel Beperkte Wielrenners is tijdens dit event het goede doel. Er zijn verschillende activiteiten waaronder een veiling met hele mooie producten. Gerard Egberts voorzitter en sponsor van de stichting gaat de producten veilen. Er kan tevens ook een stukje op de tandem gereden worden met of zonder blinddoek. Zodat je kan ervaren hoe het is op de tandem als je slechtziend of blind bent.

Meer informatie lees je op www.jandejongefietsen.nl

4

Onderhoud bus Auto Egberts Egberts

Ook dit jaar had onze bus weer de nodige onderhoud. Sponsor Gerben Weegenaar van auto Egberts uit Leek helpt ons al jaren met de APK en het onderhoud aan onze bus waarmee wij de tandem vervoeren. Wij willen Gerben Weegenaar extra bedanken voor de nodige ondersteuning voor de bus. De bus heeft elk jaar onderhoud nodig en zonder deze sponsor is het een stuk lastiger om de bus op de weg te houden. Ook voor 2017/2018 mogen we weer rekenen op autobedrijf Auto Egberts. Bedankt Gerben!

Auto Egberts is in de jaren ’50 opgericht door de heer E. Egberts. Auto Egberts is dan ook al 60 jaar Fiat dealer en daarmee een vaste waarde in noord Nederland. In de jaren is er veel ervaring opgebouwd en zijn wij als bedrijf meegegaan in de tijd. In 2002 zijn we in een compleet nieuw en modern pand getrokken. In 2009 is Auto Egberts overgenomen door Gerben Weegenaar, uw mobiliteit is wat hij u wil garanderen samen met zijn team van gekwalificeerde medewerkers. Naast het dealerschap van Fiat is het team gespecialiseerd in het onderhoud van campers en autotechniek in de breedste zin van het woord.

Kijk voor meer informatie op http://www.autoegberts.nl/

4

Wegseizoen 2017 ten einde voor Leeuwentandem

Het wegseizoen 2017 zit erop voor de Leeuwentandem. Dankzij onze donateurs en sponsoren hebben Cor en Tommy zich goed kunnen voorbereiden en daardoor is er een goed eerste seizoen gereden. Het koppel heeft een trainingskamp belegd in Spanje, verschillende wedstrijden in Italië gereden, meegedaan aan de wereldbeker in België, geïnvesteerd in tandemmateriaal, de bus kunnen behouden en onderhouden, en we hebben een bijgewerkte website en nieuwsbrief met dank aan Elisa Ostet. Ook hebben we geïnvesteerd in voeding, aerodynamica-testen en zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Kortom; zonder onze sponsoren hadden we dit niet kunnen doen. Daarom zijn we trots op onze sponsoren die hebben aangegeven door te gaan en ons te blijven ondersteunen voor de komende jaren. Onze doelstelling is meerdere slechtzienden te helpen op de fiets. We hebben de afgelopen jaren verschillende slechtzienden wielrenners in het zadel geholpen en dit willen we graag breder voortzetten. Tommy van den Eijnde is een van hen.

Tommy van den Eijnde (Stoker/slechtziend) vertelt:

Dit was ons 1e seizoen samen met Cor en voor mij was het ook mijn eerste seizoen op de weg. Om het seizoen goed te beginnen hebben we in januari 5 weken getraind en zo een goede basis gelegd voor Spanje. Hier hebben we veel getraind en elkaar al snel leren kennen. In Spanje zijn we ook aan de slag gegaan met ons jaarplan; goede prestaties beginnen bij een gedegen voorbereiding. 

Terug in Nederland namen we deel aan reguliere trainingswedstrijden om wedstrijdhardheid op te doen en als wedstrijdsimulatie. In april reisden we af naar Italië om 4 weken lang verschillende wedstrijden te rijden. Hier hebben wij samen goede wedstrijdervaring opgedaan en hebben wij zelfs onze eerste rittenkoers gewonnen (Giro Della Provincia di Varese). Naast een hele leuke tijd hebben we ook goed gepresteerd in onze eerste wereldbeker samen (Maniago). Hier werden we 4e in de wegrace en hadden we vooral geleerd dat we meer kunnen.

Met veel vertrouwen reisden we af naar de wereldbeker in Oostende (België) waar we een van onze belangrijkste wedstrijden van 2017 gingen rijden. We haalden hier een hele mooie podiumplaats door 2e te worden in de sprint.  Super resultaten dus voor een debuutseizoen! Ik vind het hartstikke leuk op de weg en ik heb zin in komend wegseizoen. Helaas zat het na Oostende niet altijd mee (pech en angst bij mij door een eerdere valpartij voordat ik met Cor fietste, en hier is aan gewerkt).

Mede dankzij de Leeuwentandem en haar sponsoren (en Cor natuurlijk als piloot) heb ik van mijn debuutseizoen op de weg een goed seizoen kunnen maken. 

 

Wedstrijd prestaties 2017:

 • Oostende (België) wegrace: 2e
 • Oostende (België) tijdrit: 9e
 • Maniago (Italië) wegrace: 4e
 • Maniago (Italië) tijdrit: 12e 
 • Caino (Italië) tijdrit: 5e
 • Verolanuova (Italië: 3e)
 • Eindklassement Caino/Verolanuova: 3e
 • Carpenedolo (Italië) tijdrit : 4e
 • Carpenedolo (Italië) wegrace: 1e
 • Eindklassement Carpenedolo 4e
 • Giro della Provincia di Varese (Italië) 1e etappe : 2e
 • Giro della Provincia di Varese (Italië) 2e etappe: 1e
 • Giro della Provincia di Varese (Italië) tijdrit: 1e de leiderstruien gingen mee naar Nederland!
 • Eindklassement Giro della Provincia di Varese: 1e
 • Emmen tijdrit 12e door materiaalpech 
 • Emmen wegrit 11e door materiaalpech (lek)

This Campaign has ended. No more pledges can be made.