Nieuws van de Leeuwentandem

0

Nieuw Leeuwentandem pakt winst in Italië

De afgelopen paar maanden hebben Cor en Tommy aan elkaar kunnen wennen. En nu zijn ze dan voor het eerst samen naar wedstrijden. Dit heeft geresulteerd in een 3e plaats in het eindklassement van de Verola Paracycling Cup C1 in Verolanuova (Italië).

Daarnaast wist het nieuwe tandemkoppel in de 4-daagse Giro della Provincia di Varese de tijdrit te winnen en waardoor de laatste etappe in de leiderstrui werd gestart. Uiteindelijk heeft de Leeuwentandem ook deze etappe en tevens het eindklassement gewonnen! In de 3° Brixia Paracycling Cup (Road) behaalden zij een vierde plek in de tijdrit.

Het koppel blijft voorlopig nog even in Italië voor een trainingskamp ter voorbereiding op de komende wereldbekers. De Leeuwentandem bedankt alle sponsoren en donateurs voor het mogelijk maken van deze goede voorbereiding op de wereldbekers in Maniago en Oostende. Meer details en nieuwtjes lees je in de nieuwsbrief!

0

Kennismaken met: Tommy van den Eijnde

Tommy is 25 jaar oud en woont in Arnhem. Tommy is opgegroeid in het Brabantse Zeeland. Op zijn 13e is bij hem de progressieve oogaandoening Ziekte van Stargardt gediagnosticeerd. In deze periode heeft hij ambulante begeleiding gehad van Visio Grave. Mede hierdoor kon hij zijn diploma halen. Op dit moment heeft Tommy nog 1% zicht.

Op de talentendag van NOC*NSF van 2014 is Tommy gescout door de bondscoach aangepast wielrennen Eelke van der Wal. Eelke was heel positief en wilde Tommy graag bij selectie hebben. Bekijk het filmpje van de talentendag en kom erachter waarom: https://youtu.be/TJRtVDboYp4. Eelke selecteerde Tommy en Cor voor de Wereldbekers in Maniago en Oostende dit jaar.

0

Cor en Tommy nieuw tandemkoppel

Sinds kort is de Leeuwentandem weer compleet! Cor heeft een nieuwe stoker gevonden die nu bij hem achterop de tandemfiets stapt. Tommy is 25 jaar oud en woont in Arnhem. Op zijn 13e is bij Tommy de progressieve oogaandoening ziekte van Stargard gediagnosticeerd. Op dit moment heeft Tommy nog 1% zicht. Door deze beperking fiets Tommy zijn wielerwedstrijden op een racetandem.

Op de talentendag van NOC*NSF van 2014 is Tommy gescout door de bondscoach aangepast wielrennen Eelke van der Wal (https://youtu.be/TJRtVDboYp4). Eelke was heel positief en wilde Tommy graag bij selectie hebben. Het mooie van tandemwielrennen is het team aspect, je fietst samen met een valide renner. 

Tommy is opgegroeid in het Brabantse Zeeland. In deze periode heeft hij ambulante begeleiding gehad van Visio Grave. Mede hierdoor kon hij zijn diploma halen. De aankomende periode gaan Cor en Tommy zich voorbereiden op de wereldbekers in Maniago en Oostende. Hiervoor zijn ze geselecteerd door bondscoach Eelke van der Wal.

This Campaign has ended. No more pledges can be made.